همه چیز در مورد انتخاب رشته

انتخاب رشته اصولی یکی از مهم ترین نکته هایی است که هر داوطلبی باید به آن توجه بسیاری داشته باشد. در این مقاله  به اطلاعات کافی در مورد انتخاب رشته کنکور سراسری می پردازیم تا افرادی که دوست دارند اطلاعات کسب کنند، این مرحله را به راحتی پشت سر بگذارند. در ادامه به مراحل و چگونگی انتخاب رشته می پردازیم تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

افرادی که کنکور امسال را شرکت کرده ‌اند بر اساس امتیاز کارنامه اولیه خود می‌ توانند انتخاب رشته انجام دهند. انتخاب رشته مناسب مستلزم این است که شما در ابتدا با یک شخص با تجربه یا همان مشاور در ارتباط باشید. برای این که بتوانید انتخاب خوبی داشته باشید، باید به راهنمایی های مشاور توجه کنید و با کمک راهنمایی های او در بین ۱۵۰ کد انتخابی اولویت ‌بندی انجام دهید. منظور از ۱۵۰ کد انتخابی این است که شما می توانید ۱۵۰ رشته مختلف را با توجه به شرایط و علاقه خود به ترتیب انتخاب نمایید. انتخاب رشته یک فرایند بسیار مهم است بنابر این نمی توانید به سادگی از این مرحله عبور کنید. هر انتخاب شما می تواند بر آینده شما تاثیر بگذارد. یک انتخاب خوب برای شما آینده درخشانی را خواهد ساخت.

برای انتخاب رشته کنکور چه مراحلی انجام می‌شود؟

انتخاب رشته مراحل مختلفی دارد که  اولین و مهم ‌ترین مرحله آن سطح اطلاعات شرکت کنندگان است. این میزان اطلاعات بر اساس نتیجه کنکور سنجیده می‌ شود. هرچقدر میزان اطلاعات شما بالاتر باشد رتبه بالاتری خواهید داشت. با توجه به این امر رتبه بهتری کسب نموده و انتخاب رشته بهتری خواهید داشت. برای آگاهی از اعلام نتایج کارنامه خود که شامل رتبه، درصد دروس و تراز است باید به سایت سنجش مراجعه کنید تا از مجاز بودن خود در دوره ‌های روزانه و غیر روزانه اطلاع داشته باشید.

دومین مرحله پس از آگاه شدن از رتبه خود پر کردن فرم انتخاب رشته است. ممکن است این سوال برای داوطلبان به وجود بیاید که چگونه فرم انتخاب را تهیه کنند. در پاسخ به این سوال باید گفت فرم پیش نویس در پایان دفترچه راهنما قرار دارد که داوطلبان باید جهت تهیه آن را دانلود کنند. پس از دانلود فرم باید به تکمیل آن اقدام کرد که در ادامه نحوه تکمیل آن توضیح می دهیم.

چگونه فرم رشته خود را تکمیل کنیم؟

برای انجام تکمیل فرم انتخاب رشته، داوطلبان می ‌توانند به صورت رایگان و اینترنتی که در زمان مشخص شده توسط سازمان سنجش اعلام می ‌شود، انتخاب رشته کنند. سپس به سایت مربوطه مراجعه کنند و از سایت سنجش گزینه انتخاب رشته را انتخاب نمایند. در مرحله بعد با تکمیل فرم اطلاعات انتخاب خود را انجام می‌ دهند. بعد از تکمیل فرم اطلاعات از طریق سایت کد ۱۶ رقمی برای داوطلبان ارسال می ‌شود. دریافت کد یعنی این که انتخاب شما با موفقیت در سازمان سنجش ثبت شده است. شما باید این کد ۱۶ رقمی را تا پایان مراحل به همراه خود نگه دارید.

انتخاب رشته نکات بسیار مهم و حائز اهمیتی دارد. یکی از نکاتی که نباید از آن غافل شد این است که قبل از انتخاب در سایت سنجش به شما دفترچه راهنمای انتخاب رشته می ‌دهند که دارای چهار ستون با اسامی، دوره تحصیلی، کد رشته، نام رشته، گرایش و نام دانشگاه است. با توجه به این دفترچه شما می توانید هر رشته ای که با شرایط شما مطابقت دارد را در الویت قرار دهید. بهتر است داوطلبان قبل از ثبت در سایت سنجش این دفترچه و فرم پیش نویس را تکمیل کنند تا در هنگام ثبت رشته خود با مشکل مواجه نشوند. برای مطمئن شدن از عملکرد ثبت نام سنجش کنکور سراسری داوطلبان باید اطلاعات شخصی خود را با سایت سنجش تطابق دهند تا بعداً دچار مشکل نشوند.

دفترچه راهنمایی انتخاب رشته

انتخاب رشته نیازمند دفترچه راهنما است که بخش‌ های مختلفی دارد. این دفترچه راهنما بسته به گروه‌ های مختلف به داوطلبان داده می ‌شود. با توجه به نکات مهم در دفترچه راهنما بهتر است به طور دقیق این دفترچه را مطالعه کنید تا بتوانید انتخاب رشته خوبی داشته باشید. باید به نتیجه تلاش و زحمات کسب شده خود در کنکور که رتبه چند می‌ شوید، اکتفا کنید. طبیعتاً هر چقدر که تلاش و زحمت بیش تری جهت کسب رتبه داشته باشید، رتبه شما بالاتر خواهد بود و مطمئناً انتخاب رشته بهتری خواهید داشت. همچنین هر چقدر که کم تر تلاش کنید به همان میزان نتیجه خواهید گرفت.

انتخاب رشته شما باید با تمام معیارها و جوانب شما سنجیده شود. شرایطی از جمله استعداد، شرایط خانواده، هزینه و سایر ملاک‌ های دیگری که در انتخاب رشته شما بسیار تاثیر می گذارد. به عنوان مثال اگر یک داوطلب تنها ملاک شرایط خانواده را در نظر بگیرد و به آن رشته علاقه ای نداشته باشد، طبیعتاً نتیجه خوبی نخواهد گرفت. در دفترچه راهنما تمامی نکاتی که یک داوطلب باید به آن توجه کند بیان شده است تا از انتخاب غلط جلوگیری شود. متاسفانه برخی از افراد بدون توجه به دفترچه راهنما دست به انتخاب می زنند که در نهایت نتیجه مطلوبی را کسب نخواهند کرد. انتخاب رشته مناسب مسیر تحصیل را برای داوطلبان هموارتر خواهد کرد و آینده درخشانی را به وجود خواهد آورد.

منظور از سهمیه های استانی در انتخاب رشته چیست ؟

انتخاب رشته را می توان به صورت سهمیه استانی نیز در نظر گرفت. به عنوان مثال اگر در بومی گزینی همان استان ظرفیت ۱۰۰۰ نفر باشد ۸۰۰ نفر آن بومی همان استان و ۲۰۰ نفر دیگر غیر بومی خواهند بود. در انتخاب رشته هایی که طرفداران زیادی دارد ۶۰ درصد افراد همان استان  و ۴۰ درصد افراد غیر بومی پذیرش می شوند. این شرایط در بیش تر استان ها اجرا می شود. اما باید گفت در برخی از این رشته ها این گونه نیست مانند رشته پزشکی زیرا در همه استان ها این انتخاب رشته وجود ندارد و شما باید برای تحصیل به استان های مجاور بروید. به این روش انتخاب رشته بومی گزینی قطبی می گویند. در پذیرش کشوری دیگر معیار بومی و غیر بومی بودن وجود ندارد و شما از هر نقطه ایران می توانید با دیگر افراد برابری کنید.

اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که در رشته  بومی و غیر بومی پذیرفته نشده اید می توانید در دانشگاه آزاد شانس خود را امتحان کنید. انتخاب رشته در دانشگاه آزاد نسبت به پذیرش های کشوری محدود تر است و شما تعداد کمتری می توانید انتخاب داشته باشید. شما می توانید در دانشگاه آزاد ۱۰۰ مورد انتخاب رشته داشته باشید. این موضوع باعث می شود برای ادامه تحصیل بیش تر در مورد بقیه رشته ها تحقیق کنید و علاقه مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *