ارتقا سطح علمی و بهبود نمرات کنکور، به زمان و برنامه ریزی دقیق نیاز دارد. فرصت های بسیار محدودی برای مطالعه پیش از برگزاری کنکور سراسری در اختیار داوطلبان قرار داده می شود. شرکت در آزمون های آزمایشی به داوطلبان کمک می کند تا در طی فرصت کوتاه، به خوبی سطح علمی خود را رشد دهند.
داوطلبانی که به خوبی و هم گام با آزمون های آزمایشی پیش می روند، به مهارت بالایی دست پیدا می کنند. رقیبان اصلی کنکور، کسانی هستند که آزمون های آزمایشی را جدی می گیرند و تحلیل و ارزیابی آن را به درستی و با توجه به تمام جزئیات انجام می دهند.
آزمون های آزمایشی موسسات مختلف با هدف شبیه سازی کنکور اجرا می گردند. از میان همه آزمون های آزمایشی، داوطلبان باید در آزمون هایی شرکت کنند که علاوه بر جامعه آماری بالا، سوالات استانداردی را مطرح کنند.
سوالات استاندارد همراه با چالش ها و تله های پر تکرار کنکوری، داوطلبان را برای حضور در صحنه رقابت کنکور، آماده می کنند. داوطلبانی که برای تحلیل و ارزیابی سوالات دفترچه آزمون های آزمایشی، زمان صرف می کنند، به موفقیت نزدیک تر خواهند بود.
نحوه تحلیل گراف عملکرد در آزمون های آزمایشی و برنامه ریزی برای بهبود نمرات اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا پیشرفت در آزمون های آزمایشی تنها زمانی اتفاق خواهد افتاد که تحلیل و بررسی آزمون به درستی انجام بگیرد.
تحلیل و ارزیابی آزمون های آزمایشی
آزمون های آزمایشی مراحل مختلفی دارند. برگزاری آزمون کتبی تنها مرحله اول آزمون های شبیه سازی شده است. مراحل دیگری همچون بررسی و تحلیل کارنامه، تحلیل و ارزیابی پاسخنامه، هدف گزاری و… سایر مراحل آزمون های شبیه سازی شده است. هرکدام از این مراحل مزایایی دارند که باید مورد توجه قرار گیرند.
آمار شرکت کنندگان در آزمون های آزمایشی بسیار بالا است ولی آیا تمامی این شرکت کنندگان، پس از اجرای آزمون، آن را تحلیل می کنند؟. مسلما پاسخ این سوال خیرد است. زیرا در غیر این صورت تعداد قبولی های کنکور سراسری می بایست خیلی بیشتر از آمار حال حاضر باشد. افراد زیادی به عنوان لشکر سیاه، تنها در آزمون ها حضور فیزیکی دارند و چندان به فکر پیشرفت و تحلیل آزمون نیستند.
از میان جامعه آماری بالا شرکت کنندگان تنها آن دسته از افرادی که هوشمندانه و با برنامه ریزی عمل می کنند، به موفقیت خواهند رسید. افراد که برنامه ریزی درسی روزانه خود را با اهداف راهبردی برنامه های آزمون های آزمایشی، همسان می کنند، دچار سردرگمی و کمبود وقت نمی شوند.
بسیاری از داوطلبان از کمبود وقت برای مطالعه و تحلیل آزمون گلایه می کنند. این در حالی است که همگان سازی برنامه های درسی با آزمون های آزمایشی می تواند مشکل کمبود وقت آن ها را برطرف کند. داوطلبان اگر برنامه درسی خوبی داشته باشند با انگیزه بیشتری برای موفقیت در آزمون ها تلاش خواهند کرد.
نحوه تحلیل گراف عملکرد
در پی آزمون ههای متوالی شبیه سازی شده، نموداری از عملکرد صعودی و یا نزولی داوطلبان در کارتابل شخصی آن ها، نشان داده خواهد شد. این نمودار به خوبی روند عملکرد داوطلبان و میزان پیشرفت و یا کم کاری آن ها را در دروس مختلف به خوبی نشان می دهد. چنین داده هایی، مشاوران و معلمان کنکوری را از نحوه فعالیت داوطلبان در آزمون های رقابتی آگاه می کند.
بدون شک با دریافت نتایج آزمون و مقایسه آن با آزمون های قبلی، می توان اطلاعات بسیار خوبی در مورد چگونگی عملکرد دانش آموز در دوران تحصیلی برداشت کرد. هرچقدر تلاش و عملکرد دانش آموز بهتر باشد، درصد ها و تراز های او نیز بهتر خواهد بود. در بعضی از آزمون ها ممکن است دانش آموز عملکرد همیشگی خود را نداشته باشد، بنابراین آنچکه در اولویت قرار دارد، نتایج پیوسته داوطلب در آزمون ها است.
آزمون های آزمایشی به دلیل ارزیابی و تحلیل پیوسته عملکرد داوطلبان بسیار ارزشمند هستند. این آزمون ها همواره تا کنکور در کنار داوطلب هستند، داوطلب از این طریق می تواند مدام روند مطالعه و یادگیری خود را اصلاح کند.
تحلیل کارنامه آزمون های آزمایشی
کارنامه شرکت کنندگان آزمون های آزمایشی نشان دهنده درصد ها و تراز های هر درس است. مشاهده و ارزیابی این کارنامه برای مشاوران کنکور، اهمیت بسیار زیادی دارد. مشاوران کنکور با بررسی کارنامه آزمون، نکات مهمی از عملکرد دانش آموزان و داوطلبان دریافت خواهند کرد.
چگونگی تحلیل و ارزیابی کارنامه آزمون شونده نیز کار چندان آسانی نیست و بهتر است توسط افراد کاربلد و حرفه ای انجام گیرد. گاه برخی از داوطلبان و دانش آموزان به مهارتی رسیده اند که خود به تنهایی می توانند، تحلیل و ارزیابی کارنامه آزمون آزمایشی را با دقت انجام دهند. برخی از افراد که این توانایی را ندارند باید از مشاوران و راهنمایان کنکوری کمک بگیرند.
هر کارنامه نشان دهنده دو هفته تلاش داوطلب است. هر کارنامه می تواند چگونگی عملکرد و تلاش داوطلب را در طول دو هفته نشان دهد. بدون شک نمی توان با مشاهده یک کارنامه، تحلیل کاملی از فعالیت دانش آموز بدست آورد. بهتر است فعالیت داوطلب را در طول چندین کارنامه مورد ارزیابی قرار داد.
تحلیل دفترچه آزمون های آزمایشی
تحلیل دفترچه سوالات و پاسخنامه آزمون باید توسط خود داوطلب انجام گیرد. برخی از داوطلبان تحلیل دفترچه آزمون را به خوبی انجام می دهند و توشه بار خوبی برای آزمون های بعدی تهیه خواهند کرد. برخی دیگر از داوطلبان به تحلیل دفترچه توجه چندانی ندارند و به این موضوع اهمیت چندانی نمی دهند.
تحلیل و ارزیابی درست آزمون، راه حل افزایش تراز و بهبود نمره کنکور است. نمره کنکور بهتر زمانی صورت می گیرد که داوطلبان توجه بیشتری به تحلیل و ارزیابی آزمون های شبیه سازی شده، داشته باشند.
نکات و ترفندهای تستی ناشی از تحلیل آزمون های شبیه سازی شده می تواند داوطلبان را به هدف والایی که دارند، نزدیک تر کنند. تمامی نکات و ترفندهای تستی را نمی توان یک شبه فرا گرفت بر همین اساس توجه به استمرار در مطالعه نکات تستی، اهمیت بسیار زیادی دارد. دفتر تحلیل آزمون، باید همواره همراه دانش آموز باشد.
دانش آموزان قبل از انجام آزمون های آزمایشی می بایست دفتر تحلیل آزمون ها را مطالعه کنند و نکات تستی آن را تمرین نمایند. این روش برای بهبود درصد های درس های مختلف بسیار موثر است.