تفاوت های اساسی بین رشته های پزشکی و پیراپزشکی

شناخت رشته های دانشگاهی به داوطلبان این امکان را می دهد که مزایا و معایب انتخاب رشته های پزشکی و پیراپزشکی را با یکدیگر مقایسه کند. مقایسه رشته های علوم پزشکی و شناخت رشته های دانشگاهی برای بهبود انتخاب نهایی رشته اهمیت بسیار زیادی دارد.

با بررسی یکسری از تفاوت های اساسی بین رشته های پزشکی و پیراپزشکی، انتخاب رشته دانشگاهی برای داوطلبان آسان تر خواهد شد. تمام خدمات پیراپزشکان باید مورد تایید پزشک قرار بگیرد. پیراپزشکان در واقع فعالیت های خود را زیر نظر پزشکان انجام می دهند. خدمات تشخیص و درمان بیماری باید مستقیم توسط پزشک انجام گرفته شود. پیراپزشکان بیشتر در تسریع روند درمان بیماران کمک می کنند و خدمات جانبی را انجام می دهند.

بدون شک حضور پیراپزشکان برای ادامه روند درمان بیماران امری حیاتی و ضروری است. صنعت بهداشت و درمان کشور، بخش عظیمی از پیشرفت خود را مدیون خدمت رسانی های پیراپزشکان است. شناخت رشته های دانشگاهی و مقایسه رشته های پزشکی و پیراپزشکی برای داوطلبان رشته تجربی بسیار اهمیت دارد. آنان باید از مزایا و معایب انتخاب هر کدام از رشته های دانشگاهی مطلع شوند تا بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند.

فارغ التحصیلان رشته های پزشکی و پیراپزشکی ممکن است در محیط های یکسانی فعالیت داشته باشند اما وظیفه و خدمات آن ها با یکدیگر متفاوت است. رشته های پزشکی و پیراپزشکی با ارزش و اعتبار بالایی که در جامعه دارند، موقعیت های شغلی بسیار خوبی را برای فارغ التحصیلان ایجاد می کنند.

مقایسه رشته های پزشکی و پیراپزشکی

فارغ التحصیلان رشته های پیراپزشکی می توانند در کلینیک ها و مطلب های خصوصی نیاز از مهارت های خود استفاده کنند. انجام خدمات درمانی، حساسیت بالایی دارد و نیازمند مهارت و توانایی بالایی است بنابراین هرکسی نمی تواند در این مسیر موفق شود.حساسیت کار پیراپزشکان به مراتب کمتر از پزشکان است ولی صبر و تحمل زیادی می طلبد.

ورود به رشته های پزشکی نیازمند کسب نمرات بسیار عالی در کنکور است در حالی که با نمرات پایین تر نیز می توان در رشته های پیراپزشکی تحصیل کرد. بازار کار رشته های پیراپزشکی و پزشکی بسیار عالی است ولی با این وجود پزشکان موقعیت های شغلی بسیار بهتر و بیشتری نسبت به پزشکان خواهند داشت.

مدت زمان تحصیل در رشته های پزشکی بسیار زیاد است در حالی که داوطلبان با انتخاب رشته های پیراپزشکی زودتر می توانند فارغ التحصیل شود. رشته های پزشکی، واحد های درسی بیشتری دارند و داوطلبان این رشته باید روزانه، ساعات زیادی را به مطالعه و یادگیری مشغول باشند. تمامی پزشکان باید 4 دوره تحصیلی را در طی  سال سپری کنند که قطعاً برای اکثر افراد مسیر سختی خواهد بود.

پس از فارغ التحصیل هر دو رشته پزشکی و پیراپزشکی وارد بازار کار خواهند شد. قطعاً بازار کار و فرصت های شغلی برای رشته های پزشکی به وفور بیشتر است ولی رشته های پیراپزشکی نیز می توانند موقعیت های شغلی بسیار خوبی را تجربه کنند.

در انتخاب رشته های پزشکی و پیراپزشکی علاقه و نمرات کنکور بیشترین تاثیر را دارد. بسیاری از افراد به دلیل نمرات پایین کنکور برای ورود به رشته های پیراپزشکی اقدام می کنند. جامعه باید شرایطی را فراهم کند تا داوطلبان رشته های مختلف بعد از فارغ تحصیلی بتوانند بدون دغدغه با استفاده از ظرفیت ها و قابلیت های خود به کسب و کار مشغول شوند.

رشته های پزشکی

داوطلبان با شناخت رشته های دانشگاهی و سنجش میزان توانایی ها و  استعدادهای خود برای انتخاب رشته های پیراپزشکی تصمیم گیری می کنند. امروزه رشته های پزشکی از محبوبیت بسیار بیشتری نسبت به سایر رشته های دانشگاهی برخوردار است. داوطلبان با شناخت رشته های دانشگاهی متوجه خواهند شد که با توجه به علایق و توانایی هایی که دارند کدام رشته پزشکی برای آن ها مناسب تر است.

داروسازی، پزشکی و دندان پزشکی از برترین رشته های تجربی در کشور است. این رشته ها به دلیل متقاضیان زیادی که دارند اندکی در کشور به اشباع رسیده است اما با این وجود هنوز جامعه به وجود این مشاغل نیازمند است. بازار کار رشته های پزشکی در همه جای کشور وضعیت بسیار خوبی دارد. پزشکان بعد از فارغ التحصیلی، بدون شک در بهترین موقعیت شغلی قرار می گیرند.

انتخاب مراکز دولتی و یا خصوصی برای اشتغال بر عهده خود پزشکان است. رشته دندان پزشکی در چند سال اخیر حتی از رشته پزشکی نیز محبوب تر شده است. رشته دندان پزشکی آسان تر از رشته پزشکی است. فارغ التحصیلان رشته دندان پزشکی می توانند به درآمد بالایی از طریق کار در این رشته برسند.

رشته های پیراپزشکی

شناخت رشته های دانشگاهی برای انتخاب مناسب ترین رشته های دانشگاهی با توجه به نمرات اکتسابی کنکور، ضرورت دارد. افراد تحصیل کرده در رشته پیراپزشکی، نقش موثری در صنعت بهداشت و درمان دارند. امروزه در تمام مراکز درمانی خصوصی و دولتی حضور رشته پیراپزشکی برای انجام خدمات بهداشتی و درمانی ضروری است.

رشته های پیراپزشکی در تمام دانشگاه های علوم پزشکی سطح کشور، تدریس می شوند. واحد های درسی رشته های پیراپزشکی تقریبا با یکدیگر مشابه هستند. همه رشته های پیراپزشکی دو سال طرح دارد که در برخی رشته ها اجباری و در برخی دیگر غیر اجباری هستند. دانشگاه های علوم پزشکی برای پذیرش داوطلبان رشته های پیراپزشکی، ظرفیت ها را به صورت عادلانه در همه رشته ها، پخش می کنند.

بیشتر رشته های پیراپزشکی بازار کار خوبی دارند. از میان این رشته ها ممکن است چند مورد بازار کار ضعیف تری داشته باشند بنابراین لازم است تا داوطلب در انتخاب رشته تحصیلی، آگاهانه تر عمل کند. در رشته پیراپزشکی موقعیت های بسیار زیادی برای پیشرفت و درآمد زایی وجود دارد. بسیاری از افراد می توانند با استفاده از توانمندی های خود، کلینیک های خصوصی راه اندازی کنند و به درآمد های خوب دست پیدا کنند. رشته های پرستاری، فیزیوتراپی، رادیولوژی، شنوایی سنجی، بینایی سنجی و… در بین رشته های پیراپزشکی، جایگاه و موقعیت بهتری دارند.

وجود علاقه و انگیزه برای موفقیت در رشته های پزشکی و پیراپزشکی الزامی است. افرادی که بدون علاقه به رشته های پزشکی و پیراپزشکی وارد می شوند نمی توانند عملکرد خوبی در این رشته ها داشته باشند. داوطلبان با کسب درجات علمی بالاتر، می توانند در رشته های تحصیلی پیشرفت کنند و به درآمد و موقعیت های بهتری دست پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *