چگونه آزمون‌های آزمایشی می‌توانند نقاط ضعف شما را آشکار کنند و بهبود دهند؟

داوطلبان کنکور باید آزمون های آزمایشی را در اولویت برنامه تحصیلی خود قرار دهند. این آزمون ها به داوطلبان کمک می کند تا پله های ترقی را در مسیر تحصیل، سریع تر طی کنند و بدون هیچ شک و شبهه ای به نتیجه برتری که لایق آن هستند، دست پیدا نمایند.

اگر هنوز برای شما سوال است که چگونه آزمون های آزمایشی می توانند نقاط ضعف شما را آشکار کنند و بهبود دهند در ادامه با ما همراه باشید. در این مطلب تاثیرات آزمون آزمایشی بر پیشرفت تحصیلی شرکت کنندگان را بررسی خواهیم کرد.

تاثیر آزمون های آزمایشی بر تقویت نقاط قوت و بهبود نقاط ضعف تحصیلی

داوطلبان با تحلیل و بررسی آزمون های آزمایشی می توانند به شناخت بهتری از عملکرد تحصیلی خود، دست پیدا کنند. تحلیل آزمون به داوطلبان کمک می کند تا نقاط ضعف و قوت خود را در مباحث مختلف مشخص کنند. مسلماً هر داوطلبی در بعضی از دروس قوی تر است و در بعضی دیگر ضعف دارد. با تعیین نقاط ضعف و قوت، مسیر موفقیت برای داوطلبان هموارتر خواهد شد.

تمامی شرکت کنندگان آزمون های آزمایشی، با شناخت نقاط قوت و ضعف خود می توانند برنامه ای آزمون آزمایشی بعدی را برای خود، شخصی سازی کنند. در واقع داوطلب با برنامه دقیق تری برای آزمون بعدی خود، تلاش خواهد کرد. این افراد باید روی نقاط ضعف خود کار کنند و مباحثی را برای آزمون بعدی هدف قرار دهند.

شرکت کنندگان آزمون های آزمایشی با هدف گذاری بر روی دروس ضعیف تر می توانند تراز و رتبه علمی خود را در آزمون بعدی ارتقا دهند. این موضوع باعث پیشرفت تحصیلی آن ها خواهد شد.

اهمیت تحلیل آزمون های آزمایشی

برخی از داوطلبان بعد از هر آزمون آزمایشی تنها به فکر کسب رتبه و نتایج آزمون هستند  در حالی که بیشتر باید  به دنبال تحلیل سوالات و رفع اشکال باشند. در واقع آنچکه در انجام آزمون های آزمایشی اهمیت بیشتری دارد، یادگیری مهارت تست زنی است. با هر بار آزمون دادن، نکات تستی فراوانی در اختیار شما داوطلبان قرار داده خواهد شد که باید از آن ها به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.

یادگیری نکات تستی و استفاده از آن در آزمون های آزمایشی بعدی، موفقیت شما را تضمین خواهد کرد. به یاد داشته باشید که تنها، نشستن سر جلسه امتحان و منتظر نتایج بودن، کاری را پیش نخواهند برد. وقت خود را هدر ندهید. شما به عنوان یک داوطلب آزمون های آزمایشی، زمانی موفق خواهید شد که هم گام با برنامه آزمون های آزمایشی پیش روید.

حضور در آزمون های آزمایشی چه تاثیری در موفقیت دارند؟

دانش آموزان و داوطلبان زمانی به موفقیت می رسند که در آزمون های آزمایشی، حضوری فعال و هدفمند داشته باشند. این افراد طعم شیرین موفقیت را زمانی می چشند که بعد از هر آزمون، مهارت تست زنی آن ها تقویت شود و سطح علمی آن ها نسبت به قبل بیشتر شود و تا آزمون بعدی، تغییرات مثبتی را در خود ایجاد کنند.

آزمون های آزمایشی موجی از رقابت و انگیزه را در بین داوطلبان ایجاد خواهد کرد، داوطلبانی که سوار بر این موج شوند و همراه با اهداف والای آزمون های آزمایشی، پیش روند، به نتیجه برتر دست پیدا خواهند کرد.

زمانی یادگیری شما بعد از هر آزمون، کامل خواهد شد که بتوانید تک تک سوالات دفترچه را بررسی کنید. سوالات چالش برانگیز را شناسایی کنید و جوابیه کامل آن را چندین بار مطالعه کنید. حتماً دفتری مخصوص برای نوشتن نکات کنکوری داشته باشید. نواقص مطالعه و یادگیری شما زمانی بروز پیدا می کنند که شما دفترچه آزمون های آزمایشی را بررسی و تحلیل کنید.

مراحل تحلیل آزمون های آزمایشی

تحلیل دفترچه آزمون های آزمایشی، چند مرحله دارد. ابتدا دفتر مخصوصی را برای این کار قرار دهید. تاریخ و مشخصات آزمون را یادداشت کنید. کارنامه آزمون های آزمایشی را بررسی کنید و درصد مکتسبه هر درس را با آزمون قبلی مقایسه کنید و تعداد جواب های درست و غلط هر درس را مشخص کنید.

تا حد امکان تلاش کنید تعداد پاسخ های غلط را کاهش دهید و این هدف را برای هر آزمون، در اولویت قرار دهید. سوالاتی که غلط، پاسخ داده شده اند را مورد ببرسی قرار دهید و جواب های درست را به همراه سوال در دفترتان یادداشت کنید. حتماً نکات و تکنیک های تستی آن سوال را یادداشت کنید.

سپس سوالاتی که به آن ها پاسخ نداده اید را بررسی کنید و سعی کنید نکات آن ها را نیز یادداشت کنید. نکات تستی به شما کمک می کنند تا سرعت عمل خود را افزایش دهید و مهارت تست زنی خود را تقویت کنید.

حتما روز قبل از آزمون بعدی، نکات تستی نوشته شده در دفترتان را مرور کنید و سعی کنید از آن ها برای آزمون های بعدی استفاده کنید. هدف گزاری های آ زمون بعدی را در دفترتان یادداشت کنید و سعی کنید درصد های خوب خود را حفظ کنید و درصد های پایین را ارتقا دهید.

دلایل اشتباه پاسخ دادن به سوالات

همواره برای داوطلبان سوال پیش می آید که چرا با وجود ساعت مطالعه بالا، پیشرفتی نمی کنند و همواره نسبت به سایر دوستان خود، تراز و رتبه پایین تری دارد. غلط پاسخ دادن می تواند دلایل متعددی داشته باشد.

گاه افراد به مباحث درسی تسلط کامل ندارند و تمرین زیادی بر انواع مدل های سوال از آن مبحث انجام نداده اند که همین موضوع باعث می شود، داوطلب به سوالات شک دار پاسخ دهد و گزینه اشتباهی را انتخاب کند. این افراد باید تمرین و تکرار خود را افزایش دهند و سعی کنند تنها به سوالاتی پاسخ دهند که بر آن ها تسلط کامل دارند.

یادگیری ناقص مطالب یکی دیگر از مشکلات داوطلبان است. گاه به دلیل زمان بندی نامناسب داوطلبان، بخش اعظمی از مباحث آزمون، خوانده نمی شود که در این صورت نیز احتمال اشتباه پاسخ دادن به سوالات به میزان چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد.

دقت و تمرکز کافی نداشتن، منجر به اشتباه پاسخ دادن به سوالات می شود. بهبود تمرکز داوطلبان در آزمون های رقابتی، یکی از مزایای شرکت در آزمون های آزمایشی است. داوطلبان بعد از هر بار آزمون باید دقت و تمرکز خود را تقویت کنند تا بتوانند از دانش و علوم خود به درستی استفاده کنند و به سوالات پاسخ صحیح دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *