چطور نتیجه آزمون های مشاوره ای را تحلیل کنیم ؟

آزمون های مشاوره ای شامل مجموعه تست های روانشناسی برتر و موثری است که در جهان به رسمیت شناخته می شود. این تست های روانشناسی معتبر به منظور افزایش درک و شناخت دانش آموزان از علایق و ویژگی های شخصیتی آن ها مورد استفاده قرار می گیرند.  آزمون های مشاوره ای در موسسات مختلفی صورت می پذیرد. دانش آموزان برای کسب آگاهی بیشتر در انتخاب رشته تحصیلی، در این آزمون ها شرکت می کنند.

تنها درس خواندن و تلاش کردن برای رسیدن به موفقیت کافی نیست. گاه برخی از افراد هرچقدر در یک درس تلاش می کنند به نتیجه نمی رسند.  اگر دانش آموز به اشتباه رشته ای را انتخاب کند که تمامی مباحث آن را  ضعیف باشد آنگاه احتمال موفقیت او بسیار کاهش پیدا خواهد کرد.. مسلماً این دانش آموز نمی تواند در رشته انتخابی نادرست به موفقیت دست پیدا کند.

آزمون های مشاوره ای، رشته های تحصیلی مناسب را با توجه به خصوصیات رفتاری و ویژگی های شخصیتی دانش آموزان، اولویت بندی می کنند. دانش آموزان نیز با انجام این آزمون ها، با توانایی ها و استعدادهای ذاتی خود آشنا خواهند شد. در نهایت دانش آموزان از میان رشته های تحصیلی پیشنهادی از سوی مشاوران تحصیلی، رشته مد نظر خود را انتخاب می کند.

امروزه والدین مسئولیت پذیر توانسته اند، آگاهی خود را نسبت به توانایی و استعداد های فرزندشان افزایش دهند. آن ها تمایل دارند تا با انجام تست های استعداد یابی، فرزندشان را به مسیر درستی هدایت کنند. مشاوران تحصیلی مسیری را به دانش آموزان پیشنهاد می کنند که در آن جایی برای رشد استعداد هایشان وجود داشته باشد.

تحلیل آزمون های مشاوره ای

تحلیل آزمون های مشاوره ای باید توسط مشاوران و مربیان توانمند و آگاه به علم روانشناسی، انجام گیرد. چگونگی تحلیل آزمون های مشاوره ای بسیار با اهمیت است. هرکسی نمی تواند از نتایج آزمون های مشاوره ای، اطلاعات مفیدی استخراج کند.  تمام تست های مطرح در آزمون های هدایت تحصیل، به صورت کاملاً تخصصی طراحی و اجرا می شوند بنابراین تحلیل آن ها نیز نیاز به تخصص ویژه ای دارد.

بیشتر والدین نگران این موضوع هستند که چطور نتیجه های آزمون مشاوره ای را تحلیل کنیم ؟. تحلیل آزمون های مشاوره ای در همان موسسه ای که آزمون را برای دانش آموزان، اجرا می کند، انجام می شود.

نتیجه آزمون های مشاوره ای، حاصل انجام چندین تست روانشناسی است. مشاورانی می توانند این آزمون ها را تحلیل کنند که سطح علمی بالایی داشته باشند.

نتیجه تحلیل آزمون های مشاوره ای، مشخص می کند که کدام رشته تحصیلی برای هر دانش آموز مناسب است. پروسه تحلیل آزمون های مشاوره ای از مراحل انجام آن بیشتر اهمیت دارد. انواع آزمون های رغبت سنجی، هوش، شخصیت شناسی و… با هدف انتخاب رشته تحصیلی درست در آزمون های مشاوره ای، برگزار می شوند.

نتایج هر کدام از تست های روانشناسی انجام گرفته به صورت جداگانه مورد تحلیل و ارزیابی قرار می گیرند. نمراتی از تحلیل آزمون های هدایت تحصیلی، بدست می آید، این نمرات توسط مشاوران با رشته های تحصیلی مناسب مقایسه می شود. در نهایت بهترین و مناسب ترین رشته متناسب با علایق و خصوصیات شخصیتی دانش آموز به او پیشنهاد خواهد شد.

انواع آزمون های مشاوره ای

مشاوران برای تحلیل آزمون های مشاوره ای به نتایج تمامی تست های روانشناسی انجام شده، نیاز خواهند داشت. انواع تست های آزمون های مشاوره ای برای شناسایی استعداد های و قابلیت های مختلف دانش آموزان به کار گرفته می شوند.

همه دانش آموزان به نوبه خود باهوش هستند و توانایی هایی دارند. شناخت توانایی های منحصربفرد هر کدام از دانش آموزان شرط انتخاب رشته تحصیلی مناسب است. در هر رشته یکسری از توانایی ها بیشتر شکوفایی می شوند در حالی که همان رشته برای استعداد های دیگر، نتیجه ای به دنبال نخواهد داشت.

انواع آزمون های هدایت تحصیلی به صورت آنلاین و غیر حضوری قابل انجام است. دانش آموزان از طریق آزمون های آنلاین در طول شبانه روز در هر زمانی که بخواهند می توانند در آزمون های مشاوره ای شرکت کنند.

انجام انواع آزمون های هدایت تحصیلی به حوصله و زمان کافی نیاز دارد. دانش آموزان نباید از شرکت در جلسات آزمون های مشاوره ای کوتاهی کنند. آینده تحصیلی و شغلی آن ها به نتیجه این آزمون ها بستگی دارد. افرادی که بدون توجه به این آزمون ها برای انتخاب رشته تحصیلی اقدام می کنند معمولاً با چالش های سنگینی مواجهه خواهند شد.

تست هوش

در آزمون های مشاوره ای، انواع تست هوش از دانش آموزان گرفته می شود. تست هوش هیجانی یکی از تست های کاربردی و رایج برای سنجش موفقیت شغلی دانش آموزان است. هوش هیجانی یک مهارت و توانایی ویژه استو

لازمه موفقیت در مشاغلی با روابط اجتماعی بالا، هوش هیجانی است. افرادی که دارای هوش هیجانی بالایی هستند در برخورد با نظرات مثبت و یا منفی، عکس العمل بسیار منطقی و آگاهانه تری از خود نشان می دهند. این افراد توانایی بالایی در حل مسائل دشوار و غیر منتظره هستند. این افراد معمولا از رخداد های احساساتی برای تصمیم گیری منطقی و عاقلانه استفاده می کنند.

بسیاری از والدین از وجود هوش هیجانی بالا در فرزندان خود مطلع نیستند. معمولا بعد از کشف وجود هوش هیجانی در فرزند خود، به سمت انتخاب رشته  های مرتبط با آن، اشتیاق پیدا می کنند.

دانش آموزان باید رشته ای را انتخاب کنند که در آن مهارت و توانایی لازم را داشته باشند. انتخاب کورکورانه و غلط رشته تحصیلی، پشیمانی سنگینی برای دانش آموزان و والدین به دنبال خواهد داشت.  

آزمون رغبت سنجی

دانش آموزان پایه نهم تحصیلی برای انتخاب رشته تحصیلی مناسب، نگران و مضطرب هستند. عوامل محیطی بسیار زیادی مثل خانواده، دوستان، رسانه ها، مدرسه و… در انتخاب رشته تحصیلی دخیل هستند. بدون شک نظر و خواسته قلبی دانش آموز در اولویت قرار دارد و دانش آموز ابتدا باید به میل و خواسته درونی خود توجه داشته باشند.

در آزمون های رغبت سنجی میزان علاقه قلبی دانش آموزان نسبت به مشاغل و رشته های تحصیلی مختلف، سنجیده می شود. انتخاب رشته تحصیلی متناسب با میل و خواسته منطقی دانش آموزان، انگیزه بسیار خوبی در مسیر تحصیلی آن ها ایجاد خواهد کرد. انگیزه، بهترین نیرو برای رسیدن به موفقیت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *