چطور رشته ای را رو انتخاب کنیم که هم بهش علاقه داریم هم توش موفق بشیم

انتخاب رشته بر اساس علاقه و توانایی و موفقیت در آن از چالش ها و دغدغه های اصلی دانش آموزان و داوطلبان کنکوری است. دانش آموزان در پایه های نخست تحصیلی باید همواره به فکر انتخاب اهداف و علایق خود در مسیر تحصیلی باشند. آن ها باید بتوانند از همان ابتدا هدف های خود را تعیین کنند و برای رسیدن به آن ها از هیچ تلاشی دریغ نکنند. دغدغه داشتن شغل مناسب در آینده همواره همراه دانش آموزان و داوطلبان کنکوری است.

داوطلبان به دنبال انتخاب رشته ای هستند که به آن علاقمند باشند و بتوانند با انتخاب آن به موفقیت دست پیدا کنند. اینکه چطور رشته ای را رو انتخاب کنیم که هم بهش علاقه داریم هم توش موفق بشیم از سوالات همیشگی جوانان است. داوطلبان باید رشته ای را انتخاب کنند که علاوه بر علاقه، توانایی لازم برای پیشرفت در آن را نیز داشته باشد. داوطلبان باید توجه داشته باشند که رشته انتخابی آن ها باید متناسب با نیاز جامعه باشد.

بهتر است داوطلبان در انتخاب رشته براساس علاقه و توانایی به بازار کار آن نیز توجه داشته باشند. آن ها باید از خود بپرسند که در 20 سال آینده، آیا می توانند شغل مناسبی همسو با رشته تحصیلی انتخابی داشته باشند؟. توجه به پاسخ این سوالات می تواند کمک بزرگی در انتخاب رشته تحصیلی مناسب باشد.

والدین و داوطلبان برای آشنایی با بازار کار رشته های مختلف می توانند از نظرات مشاوران کنکوری استفاده نمایند. نگرانی و دغدغه های والدین پیرو آینده شغلی فرزندانشان کاملاً قابل درک و طبیعی است. برهمین اساس موسسات آموزشی برای راهنمایی تحصیلی و کمک به انتخاب رشته تحصیلی مناسب، تشکیل شده اند.

عامل موفقیت در مسیر تحصیلی و شغلی

انتخاب رشته براساس علاقه و توانایی یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در موفقیت داوطلبان کنکوری است. داوطلبان برای موفقیت در مسیر دشوار و پر پیچ و خم کنکور سراسری ابتدا باید بتوانند پایه های محکمی بنا کنند. استحکام پایه های تحصیلی داوطلبان به انتخاب درست رشته تحصیلی آن ها بستگی دارد. حرکت در مسیر درست اهمیت بسیار زیادی دارد و آینده داوطلبان را تعیین می کند.

مسائل مهمی همچون، علاقه، استعداد، مهارت، بازار کار و… در انتخاب رشته دخیل هستند. امروزه انتخاب رشته براساس علاقه و توانایی ارزش بسیار بالایی دارد. در واقع داوطلبان باید بتوانند علاقه واقعی و منطقی خود را نسبت به علوم مختلف تعیین کنند و سپس با توجه به استعداد و قابلیت هایی که دارند رشته متناسب با آن را انتخاب نمایند.

معمولاً علاقه و استعداد با یکدیگر هم خوانی دارند. بیشتر داوطلبان به رشته های علاقمند می شوند که استعداد کافی در رشد و شکوفایی در آن رشته را داشته باشند. علاوه بر همه این مسائل توجه به بازار کار رشته را نیز در نظر داشته باشید. زیرا با وجود همه این مسائل در صورت نبود بازار کار برای رشته تحصیلی انتخابی، آینده شغلی جوان مجهول باقی خواهد ماند.

این نکته را نیز توجه داشته باشید که در اکثر موارد جوانان با استعداد می توانند بعد از فارع تحصیلی با همت و تلاشی که دارند در راستای رشته تحصیلی انتخابی خود، اشتغال زایی نیز انجام دهند. چه بسیار افرادی که با علاقه و استعداد توانسته اند بهترین درآمد را از رشته های تحصیلی انتخاب خود، به دست بیاورند. برهمین اساس بهتر است همواره انتخاب رشته براساس علاقه و توانایی را در اولویت قرار دهید.

کشف علایق اصلی

در انتخاب رشته براساس علاقه و توانایی باید توجه داشته باشید که علاقه داوطلب به رشته تحصیلی تا چه میزان پایدار است. چه بسا بسیاری از داوطلبان از روی علاقه های کورکورانه و گذرا به برخی از رشته های محبوب در کشور، تمایل پیدا می کنند. این افراد با گذشت زمان به دلیل نداشتن استعداد از انتخاب خود پشیمان می شوند و به دنبال راه حلی برای رفع مشکل خود خواهند بود.

علاقه در انتخاب رشته تحصیلی، امر بسیار مهم و حائز اهمیت است. این عمل به تنهایی برای موفقیت در مسیر شغلی و تحصیلی کافی نیست اما وجود آن الزامی است. افراد علاقمند به رشته تحصیلی مشخص برای پیشرفت و کسب رتبه های عالی در آن رشته، تلاش خواهند کرد. کشف علایق از پایه های نخست تحصیلی امکان پذیر است.

بسیاری از افراد نمی توانند به درستی علایق خود را نسبت به رشته های تحصیلی و مشاغل مختلف تعیین کنند. بهتر است این افراد برای جلوگیری از انتخاب های نادرست به مشاوران تحصیلی رجوع کنند. مشاوران تحصیلی با توجه به تجربه و شناختی که از رشته ها و مشاغل مرتبط به آن ها دارند، می توانند بهترین مسیر را به داوطلبان نشان دهند.

رشته های تحصیلی بسیار متنوعی موجود است که شاید داوطلب از وجود بسیاری از آن ها آگاهی نداشته باشد. هر کدام از رشته ها، مشاغل مرتبطی دارند که مشاوران می توانند اطلاعات خوبی در ارتباط با مشاغل و درآمد ها در اختیار داوطلبان قرار دهند.

 کشف استعداد درونی

زمانی داوطلبان با انتخاب رشته براساس علاقه و توانایی به موفقیت خواهند رسید که استعداد و علایق خود را به خوبی کشف کرده باشند. کشف استعداد درونی نیز از جمله موارد مهمی است که در جامعه امروز بیشتر به آن توجه می شود.

امروزه به دلیل افزایش آمار بیکاری و افزایش آمار ناامیدی جوانان، انتخاب رشته براساس علاقه و توانایی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. جامعه به دنبال جوانانی است که در راستای رشته تحصیلی ، استعداد و مهارت کافی داشته باشند و بتوانند از آن برای پیشرفت جامعه و رشد و شکوفایی کشور، کمک بگیرند. جوانان در صورت انتخاب مسیر اشتباه، ذوق و استعداد درونی خود را خاموش خواهند کرد و نمی توانند در جامعه به مردم خدمت رسانی کنند.

کشف استعداد می تواند توسط والدین و یا مشاوران تحصیلی صورت بگیرد. در موسسات روانشناسی به منظور هدایت تحصیلی داوطلبان، انواع تست های استعدادیابی با کیفیت بسیار بالا انجام می گیرد. این تست ها و نتایج آن ها در جهان اعتبار بسیار بالایی دارند. کشف و شناخت استعداد های درونی برای افزایش احتمال موفقیت داوطلبان در مسیر تحصیلی و شغلی ضرورت دارد.

استعداد از جمله عواملی است که در مسیر تحصیل شکوفا می شود و پرورش پیدا می کند. والدین و مشاوران تحصیلی مسئول هدایت جوانان به سمت شکوفایی خلاقیت و استعدادهای درونی آن ها هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *