آزمون های آزمایشی، مسیر موفقیت در کنکور و سایر آزمون های رقابتی را به دانش آموزان و داوطلبان نشان خواهد داد. داوطلبان با اکتفا بر سطح علمی و دانش بالا نمی توانند در آزمون های رقابتی، نتیجه مطلوبی کسب کنند. بر همین اساس همواره به دنبال امکانات و شرایط مناسبی برای گذراندن این دوره هستند.
موسسات برگزار کننده آزمون های آزمایشی، با تجربه چندین ساله به خوبی توانسته اند، سوالاتی استاندارد و مشابه آزمون های رقابتی، در اختیار داوطلبان و شرکت کنندکان قرار دهند تا از این طریق آمادگی آن ها را برای آزمون، افزایش دهند.
داوطلبان باید نسبت به تقویت مدیریت زمان و تحلیل آزمون های آزمایشی، حساسیت بیشتری داشته باشند. زیرا این دو مورد، در بهبود عملکرد آن ها در جلسه آزمون، بسیار تاثیر گذار است.
اهمیت یادگیری مدیریت زمان در آزمون های آزمایشی
آزمون های آزمایشی تنها برای افزایش سطح علمی داوطلبان نیست. این آزمون ها از جنبه های مختلفی به داوطلبان کمک می کند تا در روز آزمون، نتیجه بهتری کسب کنند. یکی از جنبه های مثبت شرکت در آزمون های آزمایشی، چگونگی یادگیری مهارت مدیریت زمان است.
داوطلب با یادگیری مهارت مدیریت زمان، یاد می گیرد تا از ثانیه به ثانیه زمان خود به بهترین شکل، استفاده کند. داوطلب می آموزد که در روز آزمون، زمان محدودی برای پاسخدهی به سوالات در اختیار دارد و باید از این زمان، حداکثر استفاده مفید را داشته باشد.
طراحان آزمون سراسری کنکور با هوشمندی کامل، سوالات را طراحی می کنند. در بسیاری از این سوالات، تله هایی نهفته است که سرعت پاسخدهی داوطلبان را کاهش می دهد. شرکت در آزمون های آزمایشی و تحلیل سوالات آن به داوطلبان کمک می کند تا در ضمن شناخت تله های آزمون، مهارت تست زنی خود را نیز افزایش دهند و از هر لحاظ برای آزمون دادن، آمادگی لازم را کسب کنند.
داوطلبان با استفاده از مدیریت زمان، می توانند سطح سوالات را بسنجند و سوالات سختی که به زمان بیشتری نیاز دارند را در مرحله آخر پاسخ دهند. به عبارتی دیگر با استفاده از این تکنیک به راحتی می توانند تعداد پاسخ های درست خود را افزایش دهند.
داوطلبان با حضور در آزمون های آزمایشی، مهارت مدیریت زمان را تمرین خواهند کرد. این مهارت به دلیل حساسیت بالایی که دارد باید به مرور زمان با شرکت در آزمون های آزمایشی متعدد فرا گرفته شود. یادگیری این مهارت، رقابت در کنکور را برای داوطلبان، آسان تر خواهد کرد.
تکنیک های ساده مدیریت زمان در کنکور
مدیریت زمان از جمله مهارت هایی است که داوطلبان کنکور سراسری تنها با شرکت در آزمون های آزمایشی می توانند به آن دست پیدا کنند. یادگیری مهارت کنترل زمان به شرکت کنندکان کمک می کند تا وقت کافی برای پاسخدهی به تمامی سوالات دفترچه داشته باشند.
مهارت مدیریت زمان در کاهش استرس و اضطراب ناشی از آزمون نیز موثر است. در واقع افرادی که با مهارت چگونگی مدیریت زمان آشنا می شوند، در روز آزمون، استرس و اضطراب کمتری را تجربه خواهند کرد.
داوطلبان آزمون های آزمایشی، ابتدا سوالات آسانی که به آن ها تسلط کافی دارند، پاسخ می دهند و سپس سراغ سوالاتی می روند که برای آن ها اندکی چالش برانگیز است. پس از آن سوالاتی را جواب می دهند که سطح دشواری بالایی دارند.
بدون شک اختصاص زمان اولیه آزمون به سوالات آسان به داوطلبان کمک می کند تا به سوالات بیشتری پاسخ دهند و زمان خود را برای پاسخدهی به سوالات دیگر، مدیریت کنند.
داوطلبان با هر بار آزمون دادن، یکسری تکنیک و فنون تست زنی را یاد خواهند گرفت. بدون شک با بکارگیری این تکنیک ها در آزمون های بعدی، می توان سرعت پاسخ دهی به سوالات را افزایش داد که همین امر در مدیریت زمان نیز به داوطلبان کمک شایانی خواهد کرد.
اهمیت تحلیل آزمون های آزمایشی
در کنار مدیریت زمان باید به اهمیت تحلیل آزمون های آزمایشی نیز توجه کرد. داوطلبان عزیز کنکوری باید تحلیل آزمون های آزمایشی را در اولویت برنامه خود قرار دهند. هر روز نکات تستی باید توسط داوطلبان تمرین و تکرار شود. تمرین و تکرار مداوم تکنیک های آزمون های آزمایشی، قابلیت ها و توانایی های داوطلبان را افزایش خواهد داد.
داوطلبانی که می خواهند نسبت به رقیبان خود پیشی بگیرند و در کنکور، نتیجه بهتری کسب کنند باید تحلیل آزمون های آزمایشی را با صبر و حوصله بیشتری انجام دهند و نسبت به آن کوتاهی نکنند. تعداد سوالات دفترچه آزمون نسبتا زیاد است بر همین اساس بسیاری از داوطلبان از روی سستی و تنبلی، تحلیل این سوالات را پشت گوش می اندازند و این در حالی است که موفقیت آن ها به تحلیل این سوالات بستگی دارد.
داوطلبان عزیز به یاد داشته باشند که شرکت در آزمون های آزمایشی لازم است ولی کافی نیست. زمانی آزمون های آزمایشی نتیجه بخش خواهند بود که بعد از آزمون به دنبال تحلیل و بررسی سوالات و پاسخنامه آن باشید. کلید موفقیت شما در پاسخنامه سوالات آزمون های آزمایشی پنهان شده است که با هر بار تحلیل آزمون، شما می توانید این کلید را پیدا کنید.
راهنمای چگونگی تحلیل آزمون های آزمایشی
تحلیل آزمون های آزمایشی برای داوطلبان، تکلیف ضروری است. این تکلیف مهم را به سادگی می توانید انجام دهید. روز بعد از آزمون آزمایشی را تصور کنید. داوطلبان معمولا به دلیل خستگی پس از آزمون، نیاز به استراحت خواهند داشت. داوطلبان بعد از چند ساعت استراحت باید به کمک دفتر تحلیل آزمون و پاسخنامه آزمون آزمایشی، تحلیل آزمون را انجام دهند.
جواب های نادرست در کارنامه داوطلبان مشخص است. این جواب های نادرست باید بررسی شوند تا داوطلب متوجه شود که چرا به این سوالات، اشتباه پاسخ داده است. در ادامه نکاتی که از این سوالات استخراج شده است را در دفتر تحلیل آزمون، یادداشت کند.
در ادامه سوالات آسان و دشواری را که پاسخ نداده است و یا اینکه درست پاسخ داده است را برررسی کند و از میان آن ها نکات تستی متعددی را استخراج کند. این نکات و ترفندهایی که از تست ها استخراج می شوند هم وزن با طلا، با ارزش هستند، زیرا این نکات، عامل موفقیت شما در روز کنکور خواهند بود.
لازم به ذکر است که برای تثبیت ترفند های دستی،تمامی نکات نوشته شده در دفتر باید مدام مرور و یادآوری شوند در غیر این صورت در حافظه کوتاه مدت باقی خواهند ماند.