رشته پزشکی از رشته های محبوب با بازار کار بسیار قوی در کشور است. قبولی در رشته پزشکی به مراتب سخت تر از قبولی در رشته های دیگر است. افرادی که قصد قبولی در این رشته را دارند باید به صورت مداوم درس بخوانند. داوطلبان رشته پزشکی در طول دوران تحصیل باید از تمام فرصت های خود برای درس خواندن و مرور استفاده کنند. معمولاً این افراد در طول دوران کنکور، کمترین تفریح را دارند.
تحقیقات نشان می دهد که پزشکان در کشور ما بالاترین درآمد را دارند. دلیل محبوبیت این رشته نیز درآمد بالای آن است. اما باید توجه داشت که میزان درآمد پزشکان مختلف با یکدیگر تفاوت دارد. عوامل تاثیر گذار در درآمد پزشکان شامل نوع تخصص، ساعت کار، میزان مهارت و توانایی، محل کار و….می باشد.
هر چقدر پزشکان از سطح علمی بالاتری برخوردار باشند و قدرت تشخیص آن ها بیشتر باشد، آنگاه درآمد بیشتری نیز خواهند داشت. معمولاً پزشکان در کلان شهر ها و شهرهای پرجمعیت نیز درآمد بیشتری دارند. بنابراین میزان درآمد تا حد زیادی به همت و توانایی پزشکان بستگی دارد.
آشنایی با بازارکار پزشک عمومی
آشنایی با بازار کار پزشک عمومی برای داوطلبان کنکور سراسری بسیار ضروری است. بسیاری از داوطلبان کنکور سراسری در رویا پوشیدن روپوش سفید پزشکی به سر می برند. افراد زیادی پزشکی را هدف اصلی خود قرار داده اند و برای رسیدن به این هدف از هیچ تلاشی دریغ نمی کنند.
جمعیت بسیار زیادی از افراد به دلیل بازار کار خوب رشته پزشکی و موقعیت اجتماعی ویژه آن، این رشته تحصیلی را برای دانشگاه انتخاب کرده اند. دانشجویان رشته پزشکی بعد از چندین سال درس خواندن مدرک پزشک عمومی را کسب می کنند. این افراد برای بهبود موقعیت شغلی خود تحصیل را ادامه می دهند و در زمینه های مختلف، تخصص نیز می گیرند.
رشته پزشکی از جمله مشاغل محبوب در کشور ما است.. بازار کار پزشک عمومی تحت تاثیر عوامل متعددی قرار می گیرد. این شغل به طور کلی از جمله مشاغل پر درآمد کشور محسوب می شود ولی با اینحال یکسری عواملی در میزان درآمد آن تاثیر گذار است. عواملی مثل تجربه، سابقه کار، تخصص و… در تعیین چگونگی بازار کار رشته پزشکی، تاثیرگذار است.
متاسفانه به دلیل متقاضیان زیاد رشته پزشکی، گاه شاهد بیکاری پزشکان عمومی خواهیم بود. امروزه اکثر پزشکان عمومی، برای بهبود بازار کار و کسب موقعیت اجتماعی بهتر برای گرفتن تخصص اقدام می کنند. برهمین اساس نمی توان گفت که بازارکار رشته پزشکی همواره ثابت و پررونق است.
آینده شغلی پزشک عمومی چگونه است؟
دانشجویان پزشکی مراحل بسیار سختی را برای گرفتن مدرک پزشکی پشت سر می گذارند. آن ها درس ها و آزمون های جامع بسیار سختی را باید با موفقیت سپری کنند تا بتوانند مدرک پزشک عمومی را دریافت کنند. دانشجویان پزشکی انتظار دارند که با توجه به سختی درس ها و آزمون ها، پس از فارغ تحصیلی بتوانند درآمد خوبی به دست بیاورند.
متاسفانه آمار پزشکان عمومی بیکار در کشور سالانه در حال افزایش است و این موضوع بازار کار پزشکان عمومی را مورد تهدید قرار می دهد. بسیاری از افراد علاقمند به رشته پزشکی با وجود تهدیدهای بازارکار این رشته همچنان خواستار انتخاب رشته پزشکی برای دانشگاه هستند. مسلماً افراد با استعداد و علاقمند به رشته پزشکی می توانند با ذوق و استعدادی که دارند در این مسیر به خوبی فعالیت کنند و علاوه بر درآمد مناسب به موقعیت اجتماعی خوبی نیز در جامعه دست پیدا کنند.
در اکثر جوامع بیماران ابتدا برای تشخصی بیماری خود نزد پزشکان عمومی می روند. اما در کشور ما به گونه ای شدده است که فرد خود بیماری و مشکلش را تشخیص می دهد و برای درمان به پزشک متخصص مراجعه می کند. این موضوع یکی دیگر از دلایل کاهش بازارکار پزشکان عمومی است.
در رشته پزشکی نیز مسائل و مشکلات متعددی وجود دارد. داوطلبان کنکور سراسری برای انتخاب رشته تحصیلی بهتر است با مزایا و معایب رشته های مختلف و چگونگی بازار کار ان ها آشنا شوند و سپس برای انتخاب رشته، تصمیم گیری کنند.
بررسی بازار کار پزشکان عمومی: چطور بدون تخصص هم پولساز باشیم؟
افراد علاقمند و بااستعداد به رشته پزشکی حتی با مدرک پزشک عمومی نیز می توانند درآمد خوبی کسب کنند. گاه برخی از افراد گمان می کنند که تنها با گرفتن تخصص می توانند در جامعه پزشکی به جایگاه و درآمد بالا دست پیدا کنند. در حالی که در صورت وجود شرایط می توان با مدرک پزشک عمومی نیز پولسازی کرد و نیازی به اخذ مدرک تخصص نخواهد بود.
بسیاری از پزشکان عمومی در علم طبابت به سطح بالایی از دانش و آگاهی دست پیدا می کنند و مورد قبول مردم و جامعه قرار می گیرند. بنابراین مردم در صورت مشاهده بیماری برای درمان نزد این پزشکان عمومی خواهند رفت.
آینده شغلی رشته پزشکی چگونه است؟
قبولی در رشته پزشکی و اخذ مدرک پزشک عمومی بسیار سخت استو همت بسیار بالایی می طلبد. اما با این وجود هر ساله تعداد متقضیان این رشته در انواع دانشگاه های دولتی و غیر دولتی بسیار زیاد است.
افرادی که در این رشته پذیرش می شوند باید 4 دوره به شرح ذیر را سپری کنند:
- علوم پایه
- فیزیوپاتولوژی
- کارآموزی بالینی
- کارورزی بالینی
تمامی دانشجویان رشته پزشکی بعد از اتمام دوره کارآموزی با روش های تشخصی و درمان بیماری به خوبی آشنا می شوندو مهارت لازم را برای علم طبابت کسب خواهند کرد. پزشکان بعد از فارغ تحصیلی می توانند برای طبابت دوره طرح خود را در بیماستان و یا مراکز بهداشتی سپری کنند. علاوه بر این پزشکان می توانند در کلینیک ها به صورت خصوصی به درمان بیماران بپردازند.
پزشکان می توانند مسیر تحصیل را با قدرت بیشتر ادامه دهند و در زمینه های مختلف مثل اعصاب، چشم، پوست و زیبایی، رادیولوژی و….تخصص بگیرند. هر کدام از این مشاغل سختی ها و چالش های خاص خود را دارند و بازار کار آن ها نیز با یکدیگر متفاوت است. پزشکان عمومی با در نظر گرفتن علاقه و درآمد می توانند در هر یک از رشته های تخصصی پزشکی ادامه تحصیل دهند. شغل پزشکی در کل آینده شغلی بسیار خوبی دارد و افراد علاقمند و استعداد بسیار زیادی توانسته اند در این رشته به موفقیت بالایی دست پیدا کنند.