آزمون های خودشناسی چقدر توی مشاوره‌ها موثرن؟

آزمون های مشاوره ای به منظور سهولت فرایند انتخاب رشته تحصیلی طراحی و اجرا می شوند. در آزمون های مشاوره ای تست های استاندارد هوش ذهنی، هیجانی و.. در کنار تست خود شناسی و شخصیت برای شناخت بهتر خصوصیات رفتاری دانش آموزان انجام می گیرد.

امروزه والدین و دانش آموزان به دنبال افزایش آگاهی شغلی برای انتخاب رشته تحصیلی مناسب هستند. دانش آموزان در پایه نهم تحصیلی خود را برای ورود به رشته های تحصیلی تخصصی آماده می کنند. آن ها انتظار دارند تا با انتخاب رشته تحصیلی درست در آینده بتوانند شغل و حرفه پردرآمد و مناسبی داشته باشند.

دانش آموزانی که قصد دارند آگاهانه، رشته تحصیلی مناسب خود را انتخاب کنند باید در آزمون های مشاوره ای ثبت نام کنند. تیم های فعال و کاربلدی با سابقه چندین ساله در آزمون های مشاوره ای فعالیت می کنند. دانش آموزان برای انجام آزمون های روانشناسی باید به موسساتی مراجعه کنند که از انواع تست های روانشناسی معتبر استفاده می کنند..

مزایای آزمون های خودشناسی در مشاوره راهنمای تحصیلی

دانش آموزان با انجام تست خود شناسی در آزمون های روانشناسی، می توانند رشته تحصیلی مناسبی با توجه به شخصیت خود، انتخاب نمایند. یکی از ابزارهایی که در آزمون های مشاوره ای به کار برده می شود، تست خود شناسی است. این تست حاصل تجربه و مطالعات چندین ساله است بنابراین نتایج حاصل از انجام آن می توان بسیار کارآمد واقع شوند.

آزمون های خود شناسی از جمله پرکاربردترین آزمون های سنجش شخصیت برای انتخاب رشته تحصیلی است. کسب بینش و شناخت کافی از شخصیت دانش آموزان، برای انتخاب رشته تحصیلی و موفقیت شغلی در آینده آنان ضرورت دارد. سنجش سبک ارتباطی افراد و چگونگی رفتار آن ها با دیگران در اولویت برنامه های آزمون مشاوره ای قرار دارد.

شخصیت افراد در نحوه برقراری ارتباط با دیگران و چگونگی کنترل خشم و هیجانات از جمله موارد مهمی هستند که قبل از تعیین حرفه و رشته تحصیلی باید مورد سنجش قرار گیرند. پارامترهای متعددی مثل نقاط قوت و ضعف شخصیتی در افراد به کمک پرسشنامه های مطرح در تست خود شناسی، مشخص می شوند. افراد معمولا از نقاط ضعف و قوت شخصیتی خود آگاهی ندارند برهمین اساس نتایج بدست آمده از پرسشنامه ها، برای آنها جالب خواهد بود.

تست شخصیت شناسی مایرز بریگز یکی از معروف ترین انواع تست های شخصیت شناسی است. این تست به وضوح تمایلات و خصوصیات منحصربفرد افراد را مشخص می کند.در دنیای امروز افراد به کمک این تست می توانند در موقعیت ها و شرایط مختلف، مشاغل مناسبی را انتخاب کنند.

آزمون های خودشناسی چقدر توی مشاوره ها موثرن؟

بسیاری از متقاضیان آزمون های مشاوره ای می پرسند که آزمون های خودشناسی چقدر توی مشاوره ها موثرن؟ آزمون های خودشناسی به دلیل افزایش درک نسبی افراد نسبت به علایق و استعداد های خویش بسیار حائز اهمیت هستند.

هر فردی ویژگی های منحصربفردی دارد که از وجود آنها ناآگاه است. تست خودشناسی به افراد کمک می کند تا نسبت به خصوصیات و ویژگی های شخصیتی خود به درک عمیق تری دست پیدا کنند. تست خود شناسی مطابق با استاندارد جهانی طراحی شده است. این تست با دقت و صحت بالایی میزان خودشناسی و خودآگاهی دانش آموزان و داوطلبان افزایش می دهد.

نتایج تست خودشناسی برای مشاوران برتر تحصیلی کمک می کند تا نسبت به دانش آموزان به آگاهی بیشتری دست پیدا کنند. روند راهنمایی تحصیلی به نتایج تست های روانشناسی وابسته است. هر کدام از تست های روانشناسی با سابقه چندین ساله، ارزش و اعتبار بالایی دارند و در موسسات روانشناسی بسیار کاربرد دارند.

چرا باید تست خودشناسی انجام داد؟

نیاز ها و استعداد های افراد با انجام تست خودشناسی در آزمون های روانشناسی مشخص می شوند. انتخاب رشته تحصیلی و شغل مناسب برای آینده دانش آموزان تا میزان زیادی به قابلیت ها و توانایی های آن ها بستگی دارد.

تست خود شناسی همانند بسیاری از تست های روانشناسی دیگر به افراد کمک می کند تا روابط موثرتر و قوی تر با جهان پیرامون خود داشته باشند. بسیاری از افراد با  شرکت در آزمون های مشاوره ای، به آگاهی و درک عمیقی درمورد شخصیت خود می رسند. این افراد با درک شخصیت و هوش هیجانی خود، تصمیم می گیرند برای بهبود روابط اجتماعی با دیگران تلاش کنند.

مشاوران با استفاده از تست خودشناسی به خوبی می توانند برنامه و نقشه ای برای رشد شخصیت و بهبود روابط اجتماعی افراد پیشنهاد کنند. بنابراین با انجام تست خودشناسی استاندارد می توان به نتایج بسیار ارزشمندی دست پیدا کرد.

نکاتی مهم در مورد تست خود شناسی

در آزمون های مشاوره ای با انجام تست خودشناسی، یکسری پارامتر های مهم روانشناسی مورد بررسی قرار می گیرد. در این تست افراد در دسته های مختلفی تقسیم بندی می شوند. هر فرد در تیپ شخصیتی منحصربفرد خود، سنجیده می شود. تمامی تیپ های شخصیتی می توانند در مشاغل مختلف، موفق شوند تنها کافی است شغل و رشته خود را با آگاهی انتخاب کنند.

نحوه تعامل افراد با جهان بیرون به دو صورت درون گرا و برون گرا تقسیم بندی می شوند. افراد برون گرا از حضور در اجتماع لذت می برند و در کارهای اجتماعی، موفق تر خواهند بود. این افراد می توانند هوش هیجانی بالایی نیز داشته باشند. انرژی این افراد در برخورد با دیگران بیشتر خواهد شد.

دسته دیگر افراد درون گرا هستند، معمولا این افراد در روابط اجتماعی و حضور در محیط های شلوغ، عملکرد ضعیف تری خواهند داشت. این افراد ممکن است در فعالیت ها و کارهای دیگری مهارت داشته باشند.

برخی از افراد در دسته شهودی قرار دارند. این افراد از تفکر پیرامون جنبه های انتزاعی لذت بیشتری می برند. این افراد به الگوها توجه ویژه ای دارند. برخی دیگر از افراد که به گروه حسی تعلق دارند به واقعیت، بیشتر توجه می کنند. این افراد تمایل دارند تا اتفاقات و رخدادهای مختلف را به صورت عینی تجربه کنند.

تیپ های شخصیتی در علم روانشناسی بسیار متنوع هستند. شناخت تیپ شخصیتی هر فرد تنها بعد از انجام آزمون های روانشناسی امکان پذیر است. هرکدام از تست های روانشناسی به منظور مشخص کردن ویژگی ها و تیپ های شخصیتی افراد طراحی می شوند.  انجام آزمون های روانشناسی و استخراج نتایج مفید از آن ها کار هر کسی نیست و تنها مشاوران باتجربه، قادر به انجام آن هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *