همواره رتبه های برتر کنکور بر آزمون های آزمایشی و تاثیر آن بر اعتماد بنفس دانش آموزان و داوطلبان تاکید می کنند. عوامل فیزیکی و روانی بسیار متعددی بر موفقیت افراد در کنکور سراسری تاثیر می گذارد. اعتماد بنفس و خود باوری از جمله عوامل روانی مهمی است که داوطلبان با شرکت در آزمون های شبیه سازی شده آن را به دست خواهند آورد.
تاثیر اعتماد بنفس در موفقیت
داوطلبان در کنکور سراسری، رقیبان بسیار زیادی دارند که همین موضوع منجر به احساس نگرانی و اضطراب در آن ها خواهد شد. گاه داوطلبان گمان می کنند تنها داشتن بار علمی بالا برای موفقیت کافی است و این در حالی است که عوامل روانی مثل اعتماد بنفس نیز تاثیرات بسیار چشمگیری در موفقیت آن ها دارد.
افراد مضطرب نمی توانند سر جلسه آزمون، تمرکز کافی داشته باشند. این افراد همواره با عجله و با دقت بسیار پایین به سوالات جواب می دهند و معمولاً اکثر پاسخ های آن ها، اشتباه است. گاه این افراد، مطلب را به خوبی بلد هستند اما به دلیل نداشتن اعتماد بنفس کافی، نمی توانند توانایی های خود را نشان دهند.
داوطلبان برای کنترل هیجانات و احساسات و باورهای منفی بر سر جلسه آزمون می توانند از تکنیک تنفس عمیق استفاده کنند.
تاثیر آزمون های آزمایشی بر تقویت اعتماد بنفس
شرکت در آزمون های آزمایشی، فواید بسیار متعددی دارد. افزایش اعتماد بنفس یکی از مزایای شرکت در این آزمون ها است. دانش آموزان و داوطلبان کنکور با هر بار شرکت در آزمون های آزمایش، پیشرفت علمی و ذهنی خود را مشاهده خواهند کرد که همین امر منجر به افزایش روحیه خودباوری در آن ها خواهد شد.
نگرانی و اضطراب از جمله عواملی است که مانع از عملکرد مطلوب داوطلبان بر سر جلسه آزمون می شود. کنترل احساسات منفی و هیجانات بالا، یکی از هنر های ظریفی است که داوطلبان با آزمون دادن پی در پی، آن را یاد می گیرند. با آزمون های شبیه سازی شده، ترس و اضطراب های داوطلبان به مرور زمان، کاهش پیدا خواهد کرد.
بدون شک درس خواندن منظم و با برنامه، نگرانی و اضطراب را در دانش آموزان به میزان چشمگیری کاهش خواهد داد. دانش آموزان با آزمون دادن، می توانند سطح علمی خود را در برابر دیگر رقیبان بسنجند و به مرور زمان با تلاش بیشتر در مقاطع تحصیلی پیشرفت کنند و در نهایت در کنکور، نتیجه خوبی بدست بیاورند.
طراحان سوالات آزمون های آزمایشی با توجه به سوالات کنکورهای چند سال اخیر و پیش بینیهای حرفه ای، بهترین و استاندارترین سوالات را طراحی میکنند. دانش آموزان و داوطلبان با مشاهده انواع مدل سوالات احتمالی، می توانند آمادگی خود را برای پاسخ دهی هرچه بهتر به سوالات کنکور، آماده کنند.
با هر بار شرکت در این آزمون ها، تجربه افراد نسبت به آزمون های رقابتی، چگونگی مدیریت زمان و… افزایش پیدا خواهد کرد و در نهایت فرد با مهارت تست زنی به خوبی آشنا خواهد شد. آزمون های آزمایشی، مهارت و تجربه را به افراد هدیه خواهد داد.
رمز موفقیت در آزمون های رقابتی
با توجه به مصاحبه هایی که با افراد برتر کنکورهای سراسری شده است، متوجه شده ایم که اکثر این افراد حتی یک جلسه از آزمون های آموزشی را نیز کنسل نکرده اند و همواره در همه آزمون های آزمایشی حضور فعال داشته اند. این افراد بعد از آزمون، به دنبال تحلیل سوالات و پاسخ نامه آزمون ها بودند و تمامی سوالات را بررسی می کردند.
افراد برتر کنکورهای سراسری با تحلیل سوالات آزمون های شبیه سازی شده، نقاط ضعف و قوت خود را پیدا کردند و در جهت بهبود و تقویت این نقاط، تلاش نمودند. آزمون های آزمایشی، مسیر درس خواندن دانش آموزان و داوطلبان را بسیار هموار کرده است و آشفتگی های ذهنی آن ها را از بین برده است.
امروزه رمز موفقیت افراد در کنکور های سراسری، شرکت در آزمون های آزمایشی است. داوطلبان از این طریق می توانند با فنون آزمون دادن، آشنا شوند. داوطلبان از این طریق با مهارت تست زنی آشنا خواهند شد. این افراد مدیریت زمان را نیز یاد خواهند گرفت و زمان پاسخ دهی به سوالات را به درستی تقسیم خواهند کرد.
داوطلبان هر دو هفته یکبار از طریق آزمون، سنجیده می شوند. این افراد هر دو هفته خود را برای یک کنکور شبیه سازی شده، آماده می کنند. در واقع آزمون های مرحله ای در تاریخ های مشخص، انگیزه ای برای تلاش بیشتر داوطلبان خواهد بود.
داوطلبان کنکوری بهتر است، شب قبل از آزمون های رقابتی، شام سبکی بخورند و خواب کافی داشته باشند تا برای سر جلسه امتحان، خسته نشوند و تا لحظات آخر به خوبی تلاش کنند و به سوالات پاسخ دهند. بدون شک شرایط جسمی مناسب در حفظ اعتماد بنفس و روحیه بالا تاثیر مثبتی می گذارد.
آزمون های آموزشی ایده آل چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
امروزه موسسات مختلفی، مسئولیت برگزاری آزمون های آموزشی را برعهده دارند. یک آزمون آموزشی ایده آل باید ویژگی هایی بخصوصی داشته باشد تا داوطلبان را برای موفقیت در آزمون های سراسری، آماده کند.
سوالات آزمون های آزمایشی باید استاندارد باشد. سوالات از سطح ساده تا دشوار برای داوطلبان طراحی شود تا داوطلبان به خوبی بتوانند با پاسخ دهی به سوالات، میزان بار علمی و سطح توانایی خود را بسنجند.
آزمون های آزمایشی باید حضوری باشند. مسلماً شرکت در آزمون های حضوری مزایای بیشتری نسبت به آزمون های غیر حضوری دارد. زیرا در آزمون های حضوری، داوطلبان باید با لباس های رسمی، ساعات طولانی بر روی صندلی در شرایط غیر قابل پیش بینی بنشینند و به سوالات پاسخ دهند. نشستن طولانی مدت بر روی صندلی آزمون، استقامت بدنی داوطلبان را افزایش خواهد داد.
ارائه پاسخ های تشریحی و کامل بعد از اتمام آزمون به دانش آموزان و داوطلبان اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا داوطلبان با تجزیه و تحلیل سوالات آزمون ها می توانند اشکالات خود را برطرف کنند و برای آزمون بعدی هدف گزاری کنند.
یک آزمون آزمایشی ایده آل باید جامعه آماری بالایی نیز داشته باشد. جامعه آماری بالا، رقابت بیشتری میان داوطلبان کنکوری ایجاد خواهد کرد و این موضوع باعث افزایش انگیزه داوطلبان برای عملکرد بهتر در آزمون ها خواهد شد. کارنامه آزمون های رقابتی با جامعه بالا می تواند تخمین دقیق تری از وضعیت تحصلی داوطلبان به آن ها نشان دهد.